Software

INVATA SAH PDF

Joc șah cu calculatorul. Index | Forum | E-mail Cele mai tari jocuri online te asteapta aici pentru pauza de care ai nevoie dupa sutele de ore de invatat! E timpul. Ti-am promis in titlu, insa, o cale simpla de a invata Go. Go-ul se joaca pe o tabla in care nu conteaza patratele (ca in sah), ci punctele in care liniile se. Latest cefixime mg gonorrhea Videos Added. LIVE Blitz Chess Commentary # Computer Impossible – English, closed system · admin · March

Author: Gardagor Taukree
Country: Mexico
Language: English (Spanish)
Genre: Software
Published (Last): 3 November 2011
Pages: 47
PDF File Size: 20.88 Mb
ePub File Size: 6.15 Mb
ISBN: 383-3-40866-344-6
Downloads: 99115
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Doubar

Joc șah cu calculatorul

Nu este, in esenta, nevoie sa cunosti nimic altceva decat acestea trei libertatea, captura si teritoriul pentru a putea juca Go. Ai creier de programator? Sau — si mai bine!

Ko Odata descoperita captura, nu va trece mult pana vei observa ca pot aparea cu usurinta situatii xah care prin capturarea unei singure piese piesa ce i-a ocupat ultima libertate ramane in atari. Nu-mi trecuse nicio clipa prin minte faptul ca este posibil sa se poata construi un grup de piese care sa nu poata fi capturat niciodata. Dar daca dintre aceste sase puncte as avea ijvata sa pastrez doar trei, care ar fi acelea?

Teritoriul este o zona a tablei ce are ca granite piese vii de o aceeasi culoare si eventual margini ale tablei.

Statistici server

O mutare consta in plasarea unei piese intr-un punct neocupat de pe tabla. Oare n-as putea reduce si szh mult? In interiorul acestei zone se pot gasi puncte goale, neocupate, si piese moarte de cealalta culoare. Si totusi, cum se poate asta?

Piesele sunt toate la fel, rotunde, negre si albe. Stiu cat de important este sa ai cui sa-i pui o intrebare imediat ce ai o neclaritate, asa ca sunt aici pentru tine.

  CE2451 NOTES PDF

Libertatea este un punct liber de pe tabla adiacent deci aflat in imediata vecinatate a unei piese sau grup conex de piese. As putea s-o fac triunghiulara, hexagonala, cilindrica sau sferica. Libertate Libertatea este un punct liber de pe tabla adiacent deci aflat in imediata vecinatate a unei piese sau grup conex de piese. Vei primi la aceasta adresa de email un mesaj cu un link de confirmare.

As putea chiar s-o fac sub forma unui graf neorientat conex oarecare. Te rog sa citesti in prealabil politica de utilizare a datelor personale. Scopul esential al jocului de Go este acela de a ocupa mai mult teritoriu decat celalalt jucator.

Doar pana cand am aflat de seki. Deci mai raman sase. Vom vedea in continuare de ce. Da, aceasta e notiunea pe care se bazeaza intregul joc de Go. Partida se incheie si se trece la numararea punctajului, proces ce cuprinde: As putea sa schimb oricum forma tablei de Go. Viata Viata din Go este, poate, notiunea cel mai dificil de inteles de catre un incepator. Igotopia – Armata creierelor cu muschi Ai creier de programator?

Mentionez aici si faptul ca aparitia simultana a mai multor ko-uri pe tabla poate duce la niste situatii atipice, pe care nu le voi trata, insa, in acest sahh.

Exemplul cel mai simplu? Viata din Go este, poate, notiunea cel mai dificil de inteles de catre un incepator.

Credeam ca odata trecut de acest hop totul va merge ca uns si nu ma va mai putea uimi nimic. Totusi, ce urmeaza dupa ce ambii jucatori au mutat pas? Punctele goale de pe tabla care au ca granite piese vii de ambele culori sunt puncte neutre. Lasa-ti intrebarea sau nelamurirea intr-un comentariu mai jos, si eu ma voi stradui sa-ti raspund cat mai repede. Incercand sa reduc totul la esenta, am ajuns la opt lucruri fundamentale pe care trebuie sa le cunosti si intelegi pentru a putea juca Go: Cum e posibil ca un grup sa nu poata fi invta niciodata?

  HP LOADRUNNER VUGEN PDF

Joacă şah online, gratuit! –

Invaata daca din acestea trei mi-ar fi permis sa pastrez doar unul, pe care l-as pastra? Asa ca ce-ar fi sa vedem care sunt lucrurile esentiale pe care trebuie sa le stii pentru a putea juca Go. Ce stiu cert este faptul ca in momentul in care am vazut pentru prima data un grup viu pe o tabla de Go am trait o revelatie. Nici nu ma obisnuisem bine cu gandul ca este posibil ca un grup sa fie in asa fel sahh incat sa nu poata fi capturat niciodata, ca a trebuit sa fac loc in mintea mea si faptului ca este posibil ca un grup sa fie viu chiar daca nu are doi ochi si nici nu si-i poate construi.

Dupa cum vei vedea, aceste puncte nu te vor invata efectiv cum sa joci Go, ci cum arata tabla, piesele, cum se fac mutarile, precum si cand lnvata incheie jocul si cum se calculeaza scorul.